5 motive pentru care sa pleci din Romania si alte 5 pentru care sa ramai

Sunt foarte convins ca sunt mult mai mult decat 5 motive pentru care sa nu traiesti in Romania si stiu ca va fi foarte greu sa gasesc 5 pentru care sa traiesti. O sa incep cu motivele pentru care sa nu traiesti in Romania:

1. Romania, desi este membra a U.E nu are aproape nimic in comun cu restul statelor, poate doar cu Bulgaria. Aici nu exista acelasi nivel de trai, de civilizatie, aceeasi educatie, aceeasi mentalitate... Ma rog, nu are rost sa continuu.

2. Drumurile din Romania sunt execrabile si nu inteleg de ce isi iau unii masini de peste 500 CP pentru ca nu ai unde sa mergi cu ele...poate desigur pana la Hotel Rex din Mamaia si in Poiana Brasov...asta dupa ce iti rupi suspensia prin Constanta si te amendeaza politia pentru ca ai mers cu 61 km/h in localitate. This is not Germany...

3. Nu ai sentimentul acela de siguranta al zilei de maine pentru ca deh...asta e...traim in Romania.

4. Prea multe nepotisme...oricat de bun ai fi mereu cineva e posibil sa-ti ia fata pentru ca e nepotul, finul, fiica sau mai stiu eu cine al vreunui mare barosan si e un sentiment taaare neplacut.

5. Legat de turism ca tot e acum un scandal...nu exista decat 3 statiuni pe litoral si Valea Prahovei, in rest e paragina.

Si multe altele...dar zic eu ca tot mai bine e in Romania pentru ca:

1. Daca reusesti sa te afirmi aici reusesti oriunde, pentru ca traim intr-o tara bananiera...

2. Daca pleci peste hotare o sa te simti bine si o sa intelegi imediat ca nu te-ai mai intoarce, dar de altfel parca tot mai frumos e sa epatezi in Romania si sa te duci sa bei o cafea in Dorobanti (pentru unii dintre noi) sau sa treci cu BMW-ul tau proaspat cumparat cu manelele date la maxim prin cartier sau pe ulita din satul de unde ai plecat. De ce nu faci asta la Saint Tropez sau prin Elvetia?

3. Romania e una din cele mai frumoase tari din Europa dar nimeni nu stie sa valorifice asta...ar vrea europenii sa aiba si ei un nivel asa redus de dezvoltare si sa mai aiba inca ursi si lupi prin padure. Mare grija insa la gunoaie si traseele neamenajate.

4. Peisajul citadin si viata din Bucuresti personal nu le-as schimba pentru nimic in lume pentru ca e asa de amuzant si de pitoresc.

5. Nicaieri nu e ca acasa...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "5 motive pentru care sa pleci din Romania si alte 5 pentru care sa ramai"

Trimiteți un comentariu