De trei ori rabla

De anul viitor, prima de casare in programul rabla s-ar putea tripla, prin posibilitatea casarii a pana la trei rable pentru aceeasi masina noua cumparata. 

Ministerul Mediului a lansat o propunere pentru a stimula si mai mult vanzarile de autovehicule noi. Aceasta consta in oferirea posibilitatii de a casa mai multe masini vechi pentru o singura masina noua. Astfel prima de casare ar ajunge pana la 2.700 de euro (11.400 de lei), aceasta suma fiind compusa din trei prime de 900 de euro (3.800 de lei).

Daca propunerea devine lege, cel mai ieftin Logan va putea fi achizitionat contra sumei de 3.200 de euro, fata de 5.900 de euro cat este pretul de lista. Cum restul conditiilor ar ramane aceleasi, ar fi destule masini care sa se incadreze pentru programul “Rabla”. Problema este ca sunt foarte putine persoane care detin doua masini foarte vechi, cu atat mai putin trei. Este adevarat ca pot fi cumparate rable special pentru participarea la acest program, dar o solutie mai buna ar fi dublarea primei si oferirea posibilitatii de a casa doua masini; o varianta mai realista.

Ramane de vazut la ce concluzie se va ajunge, dar ar trebui luat ca exemplu programul din Germania care a fost incununat cu succes datorita oferirii unei prime de 2.500 de euro pentru fiecare masina casata. Altfel spus daca cineva are in curte 3 rable mai vechi de 10 ani poate sa isi ia un Logan nou...e ceva.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "De trei ori rabla"

Trimiteți un comentariu