PREMIERA: Renault Fluence (01.09.2009) Renault a prezentat oficial noul Megane Sedan, care se va numi de acum Renault Fluence.

 


Renault a prezentat oficial noul Megane Sedan, care se va numi de acum Renault Fluence. 

Renault Fluence este inspirat din conceptul cu acelasi nume ce a fost prezentat in 2004 la Louis Vuitton Car Elegance Classic si la Salonul Auto de la Paris. Constructorul francez a oferit primele informatii si imagini oficiale, dar am putut admira design-ul noului sedan cu ceva vreme in urma, la lansarea lui Samsung SM3, model aproape identic cu Fluence.

Acesta are o lungime de 4.62 metri, o latime de 1.81 metri si o inaltime de 1.48 metri. Ampatamentul de 2.7 metri asigura spatiu suficient pasagerilor, constructorul francez sustinand ca Fluence ofera mai mult spatiu decat concurentii directi. Paleta de motorizari va cuprinde initial sapte unitati, dintre care doua pe benzina si cinci diesel.
Cele doua propulsoare pe benzina sunt 1.6 16v de 110 CP si 2.0 de 140 CP, acesta din urma fiind disponibil si impreuna cu o cutie CVT. Gama de motoare diesel ofera intre 85 CP si 110 CP, cel mai puternic putand fi cuplat, de la sfarsitul anului viitor, la o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj. Toate cele cinci versiuni diesel sunt derivate ale cunoscutului propulsor 1.5 dci si au un nivel al emisiilor de dioxid de carbon de doar 119 g/km.
Dintre dotari nu lipsesc aerul conditionat, CD player-ul ce recunoaste formatul MP3 si ofera conectivitate Bluetooth, dar si un sistem de navigatie Carminat Tomtom ce va fi oferit la mai putin de 500 de euro. La capitolul siguranta Fluence puncteaza cu sase airbag-uri, ABS cu EBD si ESP.

Primele exemplare ale succesorului lui Megane Sedan vor iesi pe poarta fabricii in noiembrie, avand ca destinatie Turcia, Rusia si Romania. Bravo Renault...sa vedem daca va avea succesul precedentei generatii care in Romania a cam prins...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "PREMIERA: Renault Fluence (01.09.2009) Renault a prezentat oficial noul Megane Sedan, care se va numi de acum Renault Fluence."

Trimiteți un comentariu