Banca de alimente

Crucea Rosie Romana a lansat joi, 10 septembrie proiectul "Banca de Alimente", proiect ce presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara.

Pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Distributia alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale efectuate de catre filialele de Cruce Rosie precum si de catre DGASPC-urile de sector sau din judete. Pentru inceput, proiectul Banca de Alimente va fi implementat in 13 localitati din tara: Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu si Suceava.

Pana in prezent, in proiect s-au implicat: Televiziunea Romana, Radiodifuziunea Romana, Oficiul Central de Stocare pentru Situatii Speciale Bucuresti, Carrefour Romania, Mega Image, Banca BRD - Groupe Societe Generale, DE SILVA Intermed, Banca Comerciala Romana, Companiile de telefonie mobila Cosmote, Orange si Vodafone, Compania Romtelecom si Agentia de publicitate LOWE.

Ajuta si tu!

Pentru a sustine efortul financiar de implementare a proiectului Banca de Alimente , Crucea Rosie Romana, impreuna cu Televiziunea Romana vor organiza in ziua de 26 septembrie 2009 un eveniment televizat de colectare de fonduri. Evenimentul Gala Crucea Rosie are ca scop colectarea de fonduri prin mai multe metode: donatii in bani sau in natura din partea producatorilor si distribuitorilor de alimente, colectarea de fonduri prin sms-uri si apeluri telefonice cu valoare de 2 euro, licitatii de obiecte.

Gala Crucea Rosie va fi transmisa in direct atat pe postul national de televiziune, cat si pe TVR International in intervalul orar 21.00 - 24.00.

La eveniment vor participa personalitati din diferite domenii: artisti, oameni de afaceri, sportivi, oameni din mass-media, precum si sustinatori si colaboratori din tara si din strainatate, apropiati ai Crucii Rosii Romane care vor sustine proiectul Banca de Alimente.

sursa: www.csid.ro 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Banca de alimente"

Trimiteți un comentariu