Destinatie de vacanta - Zanzibar

Zanzibar este una dintre insulele aflate langa coasta estica a continentului african, insula ce face parte din Republica Tanzania. Fiind un vechi centru comercial pentru condimente, un paradis exotic ce a atras calatori secole de-a randul, unii in cautare de lux, altii pentru a-si gasi sclavi sau pur si simplu pentru un camin idilic, Zanzibarul se mandreste astazi cu o parte din cele mai frumoase, romantice si idilice plaje din lume.

In momentul in care ajungi in Zanzibar toate problemele vietii de zi cu zi dispar. Nisipul alb, apa cristalina si umbrelele de soare te fac sa uiti de orice, iar primul lucru care te surprinde cand te apropii de aterizare este culoarea verde a insulei si limpezimea apei. Acest colt de Rai cu cladiri albe, plaje aurii si mare turcoaz, este unul dintre cei mai importanti producatori de condimente din lume, ce exporta anual cantitati impresionante de nucsoara, piper sau cuisoare. Aromele lor impanzesc insula facandu-va si mai palcuta sederea. 

Odata ajunsi in Zanzibar nu trebuie sa ratati o vizita a orasului vechi, denumit si orasul de piatra, cu cladiri albe, spalate de vant si ploaie, moscheele falnice, dar cea mai mare a timpului ar trebui sa o alocati plajei si apei. Este cea mai la indemana distractie si nu va costa nimic!
Una din cele mai renumite activitati in Zanzibar sunt scufundarile subacvatice. Fiind la Oceanul Indian, varietatea de viata subacvatica este imensa, iar coralii sunt conservati foarte bine in comparatie cu alte destinatii populare pentru scufundat. Pentru cei care nu sunt suficienti de curajosi sa se aventureze in adancuri, snorkelling-ul este o activitate foarte populara.

In afara de activitatiile legate de apa, puteti merge intr-unul din numeroasele tururi organizate de majoritatea hotelurilor. Doua din cele mai populare excursii sunt pe plantatiile de mirodenii si in Stone Town (Orasul de piatra). Cel mai bun mod de a vedea Stone Town este sa te lasi purtat de strazile inguste, oprind din cand in cand la tarabele care vand produse traditionale africane sau la una din multele terase unde poti bea cele mai bune sucuri de fructe pe care le-ati gustat vreodata.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Destinatie de vacanta - Zanzibar"

Trimiteți un comentariu