Destinatie de ski - Poiana Brasov, Romania

Intinzandu-se pe un platou la baza muntelui Postavarul care face parte din lantul Carpatilor Meridionali, statiunea Poiana Brasov este un model de frumusete. Fiind situata la o distanta de numai 12 km de Brasov si la o altitudine de 1020 m, Poiana Brasov este considerata una din cele mai importante statiuni de ski din Romania. Fondata in 1895, Poiana Brasov a inceput prin a fi o zona turistica pentru orasul Brasov. In 1906 Poiana Brasov a devenit statiune turistica de ski si doar trei ani mai tarziu a avut loc prima Competie de Ski din Romania. In anul 1951 Poiana Brasov a gazduit Jocurile Internationale de Iarna studentesti. 

Poiana Brasov ne intampina cu 12 partii de ski cu grad de dificultate diferit. Aceasta este pe jumatate inconjurata de masivul Postavarul, oferind niste zone de o frumusete rara. Nu va faceti probleme daca nu sunteti un expert in ale ski-ului, incepatorii au propriile lor partii. Schiorii medii vor descoperi placerea coborarii pe partiile Sulinar si Ruia. Pentru avansati exista partii cotate cu grad maxim de dificultate cum ar fi Subteleferic sau Lupului. Activitatea sportiva nu se opreste nici cand soarele apune. Partia Bradul ofera posibilitatea de a schia pe nocturna in conditii deosebite. Totodata, statiunea dispune de o instalatie moderna pe cablu ce cuprinde 2 telecabine, o telegondola si 6 teleschiuri. 

Cei care nu sunt neaparat pasionati de ski sau snowboard se pot relaxa la o partida de tenis sau paintball, un meci de fotbal, o sedinta de inot sau echitatie, sau de ce nu, de un traseu cu ATV-urile. Pentru impatimitii de sporturi extreme, aici este locul ideal pentru bungee jumping sau pentru un zbor cu parapanta. 

Restaurantele si tavernele va asteapta cu preparate traditionale, numai bune dupa o zi intreaga de ski sau alte activitati sportive. Pentru amatorii de distractie nocturna, barurile si cluburile din statiune isi asteapta clientii cu bratele deschise. 

In prezent statiunea se afla intr-o continua transformare. Pe zi ce trece apar tot mai multe locatii noi, crescand gradul de confort si satisfactie al turistilor ce aleg sa-si petreaca vacantele in statiune. 

Un sejur de 4 zile intr-un hotel de *** te costa incepand cu 350-380 de euro de persoana. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Destinatie de ski - Poiana Brasov, Romania"

Trimiteți un comentariu