Destinatie de ski - Chamonix, Franta

Renumita statiune de ski Chamonix este situata la poalele muntelui Mont Blanc si poate fi considerata ca fiind unul din cele mai vizitate locuri din lume. Datorita renumelui, in sezonul de ski poate fi chiar aglomerata. Cu 150 km de partii de ski, din care 42 km pentru ski fond, statiunea va ofera toate facilitatile pentru practicarea sportului de iarna: patinaj artistic si de viteza, hochei, alpinism, scoli de ski si snowboard.  

Situata la o altitudine de 1035 de m si cu posibilitati de schiat cu plecare de la 3842 m altitudine, Chamonix ne ofera partii pentru toti, de la incepatori la avansati. Totodata, cei care nu schiaza pot practica tenis, squash, inot, fitness sau alte activitati sportive. 

Situata la granita cu Italia si Elvetia, Chamonix este a patra comuna ca marime din Franta, avand o suprafata de 245 km². In localitate se afla mai multe varfuri care depasesc 4000 m: Piscul Verde (l'Aiguille Verte), Marii Jorasses (les Grandes Jorasses), Dintele Uriasului (la Dent du Géant), Muntele Blestemat (le Mont Maudit) si Muntele Alb din Tacul (le mont Blanc du Tacul). Aici se afla si intrarea in tunelul Mont-Blanc ce leaga Franta de Italia. 

Un sejur de 7 zile intr-un hotel de *** costa in jur de 1217 euro/persoana/pachet. In pret sunt incluse 7 nopti cazare, demipensiune si biletul de avion. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Destinatie de ski - Chamonix, Franta"

Trimiteți un comentariu