Destinatie de ski - Bansko, Bulgaria

Aflata la o altitudine de 925 de metri, Bansko este destinatia de ski favorita a bulgarilor. Avand cel mai modern centru de ski din toata tara, Bansko ne intampina cu partii de peste 65 de km, zona de ski se intinzandu-se de la 2000 la 2500 de m altitudine. Aici  sezonul de ski dureaza pana la jumatatea lunii mai, in mare parte si datorita celor 44 de tunuri de zapada artificiala. Partiile de ski sunt situate pe versantii nordici ai muntilor Pirin, astfel incat zapada se pastreaza mai mult timp. 

Statiunea Bansko a fost permanent modernizata in ultimii ani. Infrastructura este in conditii bune, drumul pana in statiune fiind bine intretinut si pe timp de iarna. Situat la o distanta de 140 de km de Sofia si 6 km de orasul Razlog, in Bansko puteti ajunge cu usurinta prin vama Giurgiu, trecand prin Sofia. Distanta intre Bucuresti si Bansko este de 535 de km.

Partiile din statiune sunt variate, accesibile oricarui tip de schior. Cei pasionati de snowboard se pot bucura de primul parc de distractii tematic din balcani, unde isi dau intalnire turisti din intreaga lume, manati de pasiunea pentru sporturi extreme. De asemenea, statiunea beneficiaza de 8 telegondole, 17 teleschiuri si 7 telescaune.

Majoritatea hotelurilor din Bansko beneficiaza de piscina interioara functionala, o parte din complexele turistice avand apartamente spatioase dotate cu bucatarie. Preturile pentru un sejur de 7 zile in perioada 26.12 - 02.01 pleaca de la 150 de euro de persoana pentru un apartament intr-un hotel de ***. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Destinatie de ski - Bansko, Bulgaria"

Trimiteți un comentariu